به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسين شريعتمداري دريادداشت امروز خود در روزنامه کيهان با انتقاد شديد از وجود برخي چهره هاي متمايل به فتنه سال 88 نوشت: با نزديک شدن زمان معرفي اعضاي کابينه به مجلس، گمانهزنيها درباره ترکيب دولت آينده نيز به واقعيت نزديکتر شده است تا آنجا که اين روزها فهرست نهايي و يا تقريبا نهايي گزينههاي آقاي دکتر روحاني براي تصدي وزارتخانهها، سازمانها و معاونتهاي رياست جمهوري يازدهم در بسياري از محافل سياسي بر سر زبانهاست.
آقاي روحاني قرار است يک روز بعد از انجام مراسم تحليف، يعني 14مردادماه جاري وزراي پيشنهادي خود را به مجلس شوراي اسلامي معرفي کند تا نمايندگان مردم نيز بعد از بررسي و تحقيق درباره آنها، نظر مثبت يا منفي خود را با دادن رأي اعتماد يا عدم اعتماد به دولت و ملت اعلام دارند.
با توجه به ترکيب کابينه پيشنهادي و برخي از شواهد موجود ميتوان حدس زد که آقاي روحاني در انتخاب گزينهها، اولا؛ از سوي اصحاب فتنه، مدعيان اصلاحات و کارگزاران به شدت تحت فشار بوده است و ثانيا؛ براي مقابله با سهمخواهي جريانات ياد شده، زحمت فراواني را متحمل شده است. توضيح بيشتر درباره اين فشارها و مسائل پيراموني آن را به بعد موکول ميکنيم اما، چرا به اين نکته که بيرون از موضوع اصلي يادداشت پيشروي است اشاره کردهايم؟! پاسخ آن است که احساس ميشود رئيس جمهور منتخب در انتخاب اعضاي کابينه خود با مجموعهاي از «فشارها»، «انتظارها» و «رودربايستيها» روبرو بوده است و براي خروج از اين چنبره دست کمک به سوي مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان ملت دراز کرده است. بخوانيد؛
1- حضور برخي از گزينهها در فهرست اعضاي کابينه آقاي دکتر روحاني با مواضع بارها اعلام شده ايشان نه فقط همخواني ندارد، بلکه در تضاد و تناقض نيز هست. رئيس جمهور منتخب، فتنه آمريکايي- اسرائيلي 88 را خيانت به نظام و مردم اين مرز و بوم ميدانند. به عنوان مثال، ايشان درباره حرکت فتنهگران در 25 بهمن 88 به صراحت گفته بود «فتنهگران با شعارهاي ضدانقلابي خود موجبات خوشحالي و بهرهبرداري آمريکا، رژيم صهيونيستي و ضد انقلاب را فراهم آوردند و موجب ناراحتي قاطبه مردم شريف ايران شدند» و تاکيد کرده بود «در حالي که مردم در روز 22 بهمن به شکلي کاملا باشکوه، حمايت خود را از حرکتهاي آزاديخواهانه در منطقه اعلام کرده بودند، اقدامات نابخردانه و فتنهگرانه صورت گرفته در 25 بهمن، تنها به نفع استکبار و ضد انقلاب بود» آقاي روحاني در ادامه از قوه قضائيه خواسته بود «نسبت به اين حرکت ضد انقلابي اقدام نمايد». در فتنه 78 نيز آقاي روحاني سخنران اجتماع پرشکوه مردم در روز 23 تيرماه 78 در دانشگاه تهران بود و از فتنهگران با عنوان اراذل و اوباش ياد کرده بود.
با اين حساب، بسيار بعيد است که حضور چند تن از اصحاب فتنه آمريکايي- اسرائيلي 88 در فهرست اعضاي کابينه دکتر روحاني با ميل و رغبت خود ايشان صورت گرفته باشد.
و يا به عنوان يک نمونه ديگر؛ آقاي دکتر روحاني بارها بر ضرورت پيشرفتهاي علمي و دور بودن مراکز آموزشي از تنشها و درگيريهاي خسارتآفرين تاکيد داشته و دارند و از اين روي معرفي يکي از کساني که علاوه بر دست داشتن در فتنه 88، به هنگام مسئوليت قبلي خود نيز نقش تخريبي فراواني در مراکز آموزشي داشته است، دور از انتظار و بيرون از خواست قلبي آقاي روحاني به نظر ميرسد و نمونههاي ديگري از اين دست که البته شامل تمامي وزراي پيشنهادي ايشان نميشود و بسيار بعيد و غيرقابل قبول خواهد بود اگر تصور شود که آقاي روحاني با ميل و رغبت خود به حضور وطنفروشان فتنه آمريکايي- اسرائيلي 88 در کابينه خويش تن داده باشد! و...
2- ترکيب کابينه پيشنهادي دکتر روحاني حاکي از آن است که ايشان در مقابل وزراي تحميلي اصحاب فتنه، مدعيان اصلاحات و حزب کارگزاران مقاومت کرده و به تمامي آنچه مورد نظر آنها بود تن نداده است. زيرا جريانات مورد اشاره بارها بر تماميتخواهي خود تاکيد ورزيده و نشان دادهاند بيرون از دايره بسته خويش حاضر به پذيرش هيچ فرد و جرياني نيستند بنابراين اگر انتخاب اعضاي کابينه برعهده آنها بوده و قرار بود آقاي روحاني در گزينش وزيران به دلخواه آنان عمل کند، برخي از وزراي پيشنهادي نميتوانستند و نبايد در فهرست کابينه رئيس جمهور منتخب جايي داشته باشند. غرولند اخير اصحاب فتنه و مدعيان اصلاحات عليه آقاي روحاني که اين روزها شتاب بيشتري گرفته است، شاهد ديگري بر صحت و درستي برداشت ياد شده است.
نمونههاي فوق که دهها نمونه ديگر نيز ميتواند به آن اضافه شود، از وجود «فشارها»، «رودربايستيها» و برخي انتظارات بيجا در چرخه گزينش اعضاي کابينه رئيس جمهور منتخب حکايت ميکند و اين نتيجه قطعي را در پي دارد که دکتر روحاني از برخي گزينههاي حاضر در فهرست وزراي پيشنهادي خويش رضايت ندارد. اگر اين برداشت را بپذيريم و با آن موافق باشيم که شواهد ياد شده ترديدي در صحت آن باقي نميگذارد، ميتوانيم نتيجه بگيريم بزرگترين خدمت مجلس شوراي اسلامي به ملت و رئيس جمهور منتخب، آن است که فهرست اعضاي پيشنهادي کابينه را به نفع مردم و در جهت خواست و رغبت واقعي دکتر روحاني تغيير داده و اصلاح کند. اين دقيقا همان انتظاري است که دکتر روحاني از نمايندگان مردم دارد ولي به دليل پارهاي از ملاحظات و رودربايستيها نميتواند اين خواسته قلبي خود را با صراحت و به طور علني ابراز کند.
3- و اما، اکنون نوبت مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان مردم است که به وظيفه قانوني و تکليف اسلامي، انقلابي و مردمي خود عمل کنند و کابينه دولت جديد را از حضور اصحاب وطنفروش فتنه 88 پاکسازي کرده و از اين طريق علاوه بر کمک به رئيس جمهور منتخب و خدمت به مردم شريف اين مرز و بوم، دستهاي آلوده مثلث آمريکا، اسرائيل و انگليس را که در پوشش اصحاب فتنه به سوي کابينه جديد دراز شده است با قاطعيت قطع کنند. چگونه؟!
الف: مطابق نص صريح قانون اساسي، اعضاي کابينه در يک چرخه دومرحلهاي انتخاب ميشوند. معرفي از سوي رئيس جمهور منتخب و تأييد صلاحيت آنها از سوي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي که با رأي اعتماد و يا عدم اعتماد به وزراي معرفي شده صورت ميپذيرد. مقصود قانونگذار از وضع و گنجاندن اين چرخه، تاکيد بر مردمي بودن مسئوليتها در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بوده است. چرخهاي که با اندک تفاوت ظاهري در تمامي نظامهاي مردمسالار جاري و ساري است. توضيح آن که رئيس جمهور با رأي مستقيم مردم انتخاب ميشود ولي اعضاي کابينه در حالي که نقش برجسته و تعيينکنندهاي در نظام اجرايي کشور دارند، از رأي مردم برخوردار نيستند بنابراين براي تصدي وزارت که از مسئوليتهاي سرنوشتساز است به رأي مردم نياز دارند. رأي مردم به وزراي کابينه از سوي نمايندگان مجلس که برگزيده و منتخب ملت هستند تامين ميشود. بنابراين نمايندگان مجلس نيز در انتخاب اعضاي کابينه مسئوليت سنگيني بر عهده دارند و کمترين کوتاهي و غفلت آنها ميتواند خسارتبار و در پارهاي از موارد، فاجعهآفرين باشد. از اين روي به جرأت و بدون کمترين ترديدي ميتوان گفت که اگر خداي نخواسته نمايندگان مجلس با رأي اعتماد خود به اصحاب وطنفروش و نانجيب فتنه آمريکايي- اسرائيلي 88 اجازه حضور در کابينه را بدهند، نه فقط اقدامي در حد و اندازه غفلت، بلکه مرتکب خيانت به مردم و نظام شدهاند. آيا غير از اين است؟! از برخي نمايندگان اقليت مدعي اصلاحات مجلس انتظار چنداني نيست چرا که آنها- تاکيد ميشود که فقط برخي از آنها- نشان دادهاند به حزب و گروه خود بيشتر از نظام و مردم شريف ايران اسلامي وابسته هستند. ولي از اکثريت نزديک به اتفاق نمايندگان مجلس- چه اصولگرا و چه اصلاحطلب- انتظار نميرود که با اصحاب فتنه آمريکايي- اسرائيلي 88 همراهي داشته باشند. همين جا گفتني است که در رأي اعتماد يا عدم اعتماد به وزراي پيشنهادي پاي اسلام و انقلاب و نظام در ميان است و اين وظيفه خطير نبايد تحتالشعاع برخي از خطکشيها و دستهبنديهاي موجود در ميان نمايندگان اصولگراي مجلس قرار گيرد.
ب: همانگونه که اشاره رفت، رأي عدم اعتماد مجلس به برخي از وزراي پيشنهادي نه فقط خدمت به مردم و نظام بلکه خدمت شايستهاي به آقاي دکتر روحاني نيز هست و نمايندگان محترم مجلس بايد يقين داشته باشند که رئيس جمهور منتخب از رأي عدم اعتماد به تعدادي از اعضاي معرفي شده خشنود خواهد شد و اگرچه بعيد نيست به ظاهر و بنا به مصالحي نسبت به عدم حضور آنها در کابينه خويش ابراز ناخرسندي کند ولي از آنجا که شواهد نشان ميدهد اصحاب فتنه را تحت فشار و رودربايستي با برخي از سران و عوامل فتنه در فهرست گزينههاي خود جاي داده است، رأي عدم اعتماد به آنها را هديهاي گرهگشا از سوي مجلس شوراي اسلامي تلقي ميکند که راه را براي خدمت بيشتر ايشان هموارتر خواهد کرد.
منبع:دانا